Dom Obuvi

Námestie slobody 21

Humenné 06601

Pon-Pia 09:00-17:00

So 09:00-12:00

Ne ZATVORENÉ

Viete si správne objednať číslo topánok z e-shopu?

Viete si správne objednať číslo topánok z e-shopu?
Člen domobuvi.sk V kategórií: Hlavná kategória V: Komentárov: 0 Videní: 1754

Keď váhate ako, poradíme Vám.     

Dôležité je poznať, čo je tzv. Mondopoint (MP) a ako ho určiť.  Táto konkrétna pomôcka Vám ukáže, aká dlhá je naozaj Vaša noha a tento údaj Vás aj zorientuje v tom, aké číslo topánky potrebujete.                                                                                          

Postup: položte si na zem k stene list papiera. Bosou nohou sa postavte na papier tak, aby sa päta dotýkala steny a fixkou či ceruzkou si Vy, alebo niekto z Vašej domácnosti, označíte najdlhší prst na nohe (spravidla palec). Potom pravítkom ľahko zmeriate vzdialenosť od steny (hrany papiera) k značke, ktorá sa fixkou urobila.

Obrázok1.png

Vnútro topánky musí byť kvôli pohodliu a voľnosti pohybu prstov o trochu väčšie než chodidlo. K nameranej dĺžke je tak vždy potrebné pripočítať tzv. nadmerok. V prípade obuvi na každodenné použitie sa väčšinou pripisuje 5 – 10 milimetrov v závislosti na tvare špičky topánky. Pri meraní je dôležité tiež zohľadniť, či a aké ponožky budete v topánkach obvykle nosiť.

Dôležitá je aj šírka chodidla. Ako ju zmerať? Aj tu Vám pomôže papier. Urobte si vodný test, pomocou ktorého zistíte, aká je výška vášho priehlavku. Táto časť chodidla vo veľkej miere zodpovedá za určenie šírky chodidla.

Namočte svoje chodidlo do vody a otlačte ho na list papiera. Chodidlo so štandardným priehlavkom spoznáte podľa výrazného výklenku v strednej časti podrážky (pozri obrázok vyšsie) – jeho najvzdialenejší bod siaha k druhému alebo tretiemu prstu na nohe. Majitelia takéhoto priehlavku majú obyčajne šírku topánky G. Ak má tvar vášho chodidla otlačený na liste papiera trochu menší výklenok, ako v štandardnom prípade, váš priehlavok je vysoký. Je to charakteristický znak širokého chodidla. Pre označenie troch typov chodidiel sledujte v tabuľkách tieto tri písmená:

  • F - obuv určenú na úzke chodidlo.
  • G - obuv pre „štandardné” chodidlo, ktoré nie je ani široké, ani úzke.
  • H - obuv na široké chodidlo.

Nezábudajte, že dĺžka obuvi sa udáva v niekoľkých variantoch: EU - európska, UK - anglická, US - americká

Pripomienky

Zanechajte svoj komentár